Agenda

Gemaakt op donderdag 04 december 2014 Laatst bijgewerkt op dinsdag 06 maart 2018 Geschreven door Administrator


Agenda Website ELH - 2

   

Nieuw!
In deze agenda staan niet alleen de openingen genoteerd van ons eigen Erfgoedlokaal, maar ook activiteiten en/of evenementen van onze sponsoren en andere historische verenigingen die onze activiteiten ondersteunen.

Voor diegene die graag in de regio wil recreëren zijn er naast het bezoeken van ons Erfgoedlokaal een legio aan mogelijkheden in het Maasland. Kunst en cultuur, evenementen en historische bezienswaardigheden behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is het heerlijk vertoeven in de natuur op een sportieve manier. Heerlijk eten en drinken met eerlijke produkten uit de streek maken het geheel compleet. Er is altijd wel een leuk uitje te vinden in het gebied in en rondom de gemeente Oss.
Door op de onderstaande drie logo's te klikken ziet u de activiteiten die plaatsvinden in de regio.

 

 

 

 

Zijn er activiteiten binnen uw bedrijf en/of vereniging, laat het ons weten en wij zetten uw activiteit op onze agenda!

Traplift sinds 1 juni 2017 is een traplift aanwezig. Onze medewerkers helpen u graag om veilig onze tentoonstelling te bereiken.

Door in de onderstaande agenda-activiteiten met de linkermuisknop op informatieknop te klikken komt u direct op de website van de organisatie die een activiteit op de agenda heeft.

 

 

   agenda7

Zondag 1 April 2018 - DE LAATSTE KANS OM DEZE TENTOONSTELLING TE BEKIJKEN!

Ons Erfgoedlokaal is geopend van 11:00 - 15:00 uur met de tentoonstelling

'Kijk, ik vond op zolder'


‘Kijk, ik vond op zolder’; het thema van de nieuwe tentoonstelling die vanaf zondag 3 december te zien is in ‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’, aan het Kerkplein 6 te Haren bij Oss. Deze tentoonstelling is te bezichtigen elke eerste zondag van de maand en duurt tot zondag 1 april 2018.


Het is met name de naoorlogse generatie die de woorden, ‘ da’s toch zund’, gebruikt. Zij zijn het, die moeite hebben met het weggooien van gebruikte spullen. Dit, omdat deze een historische waarde hebben of een dierbare herinnering vormen. Wie woont er, net als vroeger, nog in het huis van zijn voorouders? Dat was ooit heel vanzelfsprekend. Op de zolder van een dergelijke familiewoning bleef er ook van alles bewaard. Het was een opbergruimte waar afgedankte spullen generaties overleefden.

Vijf generaties in beeld
Het Erfgoedlokaal heeft de afgelopen maanden vele zolders bezocht en daar gebruiksvoorwerpen gevonden van de ‘Zund’ generatie. Voorwerpen die vijf generaties omvatten en komen uit het dagelijkse leven van de vorige eeuw. Veel van deze spullen zijn op creatieve wijze in een levendige voorstelling bijeen-gebracht. Allemaal spullen die een verhaal hebben of een herinnering aan het verleden. Het geheel wordt aangevuld met historische filmbeelden en gezelligheid met een praatje aan de koffietafel. Bezoek het Erfgoedlokaal in de komende winterperiode en geniet van de zolder van de ‘zund’ generatie.

Informatie:
Het Erfgoedlokaal is gehuisvest in de voormalige kloosterboerderij links naast Klooster Bethlehem aan het Kerkplein. Iedere eerste zondag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur geopend. Bezoek in groepsverband buiten de gebruikelijke openingstijden is mogelijk, alleen op afspraak.
Deze tentoonstelling is te bezichtigen op zondag: 3 december, 7 januari, 4 februari, 4 maart en 1 april 2018.

Entree
€ 2,00 per persoon. Vrienden van het Erfgoedlokaal en kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.

 

 

 

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer