Agenda

Gemaakt op donderdag 04 december 2014 Laatst bijgewerkt op vrijdag 30 juni 2023 Geschreven door Administrator


Agenda Website ELH - 2

   

Nieuw!
In deze agenda staan niet alleen de openingen genoteerd van ons eigen Erfgoedlokaal, maar ook activiteiten en/of evenementen van onze sponsoren en andere historische verenigingen die onze activiteiten ondersteunen.


De gemeente Oss ligt op een unieke plek in het Brabantse landschap. Met de bossen en heidevelden in de Maashorst. En het fraaie landschap langs de Maas met polders, uiterwaarden, slingerende dijken en sfeervolle middeleeuwse stadjes en dorpsgezichten. Daarnaast tref je in de regio gastvrije winkels, gezellige terrassen, leuke musea en eigentijdse restaurants. Ben je op zoek naar natuur en rust? Combineer dan de natuur met de rijke historie van de dorpskernen. Laat je verrassen door een bezoek aan een van de vele Musea die de gemmeente rijk is. Laat je inspireren tijdens een van de vele evenementen. Snuif cultuur op en laat kinderen los zodat ze naar hartelust kunnen spelen.


Er is altijd wel een leuk uitje te vinden in het gebied in en rondom de gemeente Oss.Er is een nieuwe website in het leven geroepen waarop diverse instanties als bibliotheek Oss, de Maasmeanders en derden de handen ineen hebben geslagen en via één kanaal hun activiteiten presenteren. 'Je treft het in Oss' helpt potentiële bezoekers van ver om zo direct te kunnen zien wat Oss en haar omgeving te bieden heeft. Zo kan je snel zien welke evenementen er op de agenda staan.

 

Door op de onderstaande logo te klikken ziet u de activiteiten die plaatsvinden in de regio en kom je op de touristische site van Oss en omgeving..

   

 

Zijn er activiteiten binnen uw bedrijf en/of vereniging, laat het ons weten en wij zetten uw activiteit graag op onze agenda!

Traplift In het Erfgoedlokaal is een traplift aanwezig. Onze medewerkers helpen u graag om veilig onze tentoonstelling te bereiken.

Door in de onderstaande agenda-activiteiten met de linkermuisknop op informatieknop te klikken komt u direct op de website van de organisatie die een activiteit op de agenda heeft.

  

 

agenda7Erfgoedlokaal 2 juli geopend met de tentoonstelling:

 

‘LEVEND ERFGOED’ maakt Erfgoed Levendig!


Alles wat we koesteren, wat we hebben meegekregen van onze ouders en voorouders en wat we doorgeven aan de volgende generaties, is Levend Erfgoed. Het zijn juist de verhalen die erbij horen, die de schakel vormen tussen heden, verleden en toekomst. Bij levend erfgoed moeten we denken aan begrafenis- en huwelijksrituelen, tradities, uitdrukkingen, ambachten, liedjes, muziek, oude kinderspelen, enz. Ook lokale recepten, die worden overgedragen van generatie op generatie, behoren net als streektaal (dialect) tot het immateriële Levend Erfgoed. Het is cultuur van nu, toekomstgericht! Daar gaat het over in deze tentoonstelling.

 

 2

 

Er komt van alles aan bod! Van de boerenbruiloft gaan we met historische auto’s op vakantie, met in onze bagage ambachtelijk gebonden boeken, oude foto’s en oude kleding en designs, gereproduceerd met ambachtelijke en moderne technieken. De oude foto’s herinneren ons aan het dorp Haren van de jaren ’50 en ’60 en het dagelijkse leven op de boerderij. Met oude huisdierrassen duiken we in de wereld van miniatuur en met de juiste zorg en ambachtelijke kunst, houden we herinneringen van het vroegere leven levendig.

Dat oude technieken zorgvuldig bewaard moeten blijven moge duidelijk zijn. Het biedt nieuwe mogelijkheden in hedendaagse ontwerpen en vormgeving in de architectuur. Houten blokken vormden ooit de basis en na ruim 75 jaar vormen blokken, anders vormgegeven, nog steeds, hét speelgoed voor jong en oud. Met een fotopresentatie nemen wij u mee, terug in de tijd.  Je kijkt ernaar en praat erover; oude beelden komen weer tot leven.

Speciaal voor deze tentoonstelling is er een beeldpresentatie te zien van fotograaf Daan Scholte. Het fotoboek van Daan Scholte deel 3 is tevens verkrijgbaar.

 


 
Het Erfgoedlokaal is verder geopend op de zondagen:

6 augustus - 3 september en 1 oktober

extra geopend tijdens de open monumentendagen 9 en 10 september
 

Een extra bezoek met groepen tot max. 12 personen behoort tot de mogelijkheden. Neem daarvoor contact op met mw. Freka van Rooij
via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatie:
Bezoek in groepsverband buiten de gebruikelijke openingstijden is mogelijk, alleen op afspraak. Voor verdere informatie bezoek de website: www.harenonsdorp.nl.  / e.mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Entree
€ 2,00 per persoon. Vrienden van het Erfgoedlokaal en kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.

 


 

 

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer