Agenda

Gemaakt op donderdag 04 december 2014 Laatst bijgewerkt op zondag 07 april 2019 Geschreven door Administrator


Agenda Website ELH - 2

   

Nieuw!
In deze agenda staan niet alleen de openingen genoteerd van ons eigen Erfgoedlokaal, maar ook activiteiten en/of evenementen van onze sponsoren en andere historische verenigingen die onze activiteiten ondersteunen.

Voor diegene die graag in de regio wil recreëren zijn er naast het bezoeken van ons Erfgoedlokaal een legio aan mogelijkheden in het Maasland. Kunst en cultuur, evenementen en historische bezienswaardigheden behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is het heerlijk vertoeven in de natuur op een sportieve manier. Heerlijk eten en drinken met eerlijke produkten uit de streek maken het geheel compleet. Er is altijd wel een leuk uitje te vinden in het gebied in en rondom de gemeente Oss.
Door op de onderstaande drie logo's te klikken ziet u de activiteiten die plaatsvinden in de regio.

 

 

 

 

Zijn er activiteiten binnen uw bedrijf en/of vereniging, laat het ons weten en wij zetten uw activiteit op onze agenda!

Traplift sinds 1 juni 2017 is een traplift aanwezig. Onze medewerkers helpen u graag om veilig onze tentoonstelling te bereiken.

Door in de onderstaande agenda-activiteiten met de linkermuisknop op informatieknop te klikken komt u direct op de website van de organisatie die een activiteit op de agenda heeft.

 

agenda7

 

Donderdag 18 april

 

LEZING

‘Jaren Tachtig, doemdenkers en positivo’s’ door Ad Rooms

Schoudervullingen, gel in je haar, bakstenen als telefoon, synthesizermuziek, de CD, de personal computer (PC), de magnetron, de walkman, Beatrix als koningin, kernraketten en Dirty Dancing. We kennen allemaal wel een aantal van die typische dingen en gebeurtenissen uit de jaren tachtig. Het is inmiddels alweer, pak ‘m beet, zo’n kleine veertig jaar geleden. De vijftig plussers onder ons hebben deze tijd beleefd als hun jeugdjaren. Maar waarom wordt juist dit decennium tot op de dag van vandaag nog steeds gezien als een van de belangrijkste tijdperken van de afgelopen honderd jaar?

 

 

Ad Rooms zal in zijn lezing - Jaren Tachtig, doemdenkers en positivo’s - aan zijn toehoorders een antwoord geven op deze vraag. Ad was in zijn werkzame leven journalist, hoofdredacteur van BN/De Stem en auteur. Na zijn pensionering ging hij zijn ervaringen delen door als gastspreker op te treden.
In deze lezing belicht hij een aantal belangrijke gebeurtenissen uit de periode 1980 tot en met 1989. Dat gebeurt aan de hand van bijzondere herinneringen van veel Nederlanders. De lezing is voorzien van een groot aantal foto’s en andere illustraties. Onderwerpen die aan de orde komen, gaan over politiek en maatschappij, sport, mode en muziek, innovaties, film en televisie. Laat u verrassen als Ad u meeneemt in zijn tocht door de jaren tachtig.

Stichting Erfgoedlokaal Haren ons dorp nodigt u uit om op donderdag 18 april 2019 bij deze lezing aanwezig te zijn. Deze zal gegeven worden in dorpshuis ‘De Haar’, gelegen naast de kerk, aan Kerkplein 3 - 5368AM - te Haren (Oss). De zaal is geopend vanaf 19:30 uur. De lezing begint om 20:00 uur en duurt twee keer 45 minuten. In de pauze kunnen we genieten van een gastoptreden van het smartlappenkoor ‘Efkes Anders’ uit Haren. Zij zingen dan enige levensliederen en gezellige Nederlandstalige liedjes.

Indien u de lezing wilt bijwonen is reserveren noodzakelijk. Het geniet de voorkeur om per mail te reserveren. Reserveren kan tot 10 april a.s. Doe dit dan zo snel mogelijk, want vol is vol!

Voor reservering en verdere informatie kunt u contact opnemen met de heer Wim van de Camp

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Tel. 0486 - 436983

De entree bedraagt € 5,00 per persoon. Voor de vrienden van het Erfgoedlokaal bedraagt de entree € 4,00.


 

 

agenda7

Zondag 5 mei

Vandaag gaan we van start met onze nieuwe tentoonstelling 'Plekken van Plezier'....... Laat u verrassen en bezoek het Erfgoedlokaal. We zijn geopend van 11:00 uur tot 15:00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer