Agenda

Gemaakt op donderdag 04 december 2014 Laatst bijgewerkt op dinsdag 05 maart 2019 Geschreven door Administrator


Agenda Website ELH - 2

   

Nieuw!
In deze agenda staan niet alleen de openingen genoteerd van ons eigen Erfgoedlokaal, maar ook activiteiten en/of evenementen van onze sponsoren en andere historische verenigingen die onze activiteiten ondersteunen.

Voor diegene die graag in de regio wil recreëren zijn er naast het bezoeken van ons Erfgoedlokaal een legio aan mogelijkheden in het Maasland. Kunst en cultuur, evenementen en historische bezienswaardigheden behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is het heerlijk vertoeven in de natuur op een sportieve manier. Heerlijk eten en drinken met eerlijke produkten uit de streek maken het geheel compleet. Er is altijd wel een leuk uitje te vinden in het gebied in en rondom de gemeente Oss.
Door op de onderstaande drie logo's te klikken ziet u de activiteiten die plaatsvinden in de regio.

 

 

 

 

Zijn er activiteiten binnen uw bedrijf en/of vereniging, laat het ons weten en wij zetten uw activiteit op onze agenda!

Traplift sinds 1 juni 2017 is een traplift aanwezig. Onze medewerkers helpen u graag om veilig onze tentoonstelling te bereiken.

Door in de onderstaande agenda-activiteiten met de linkermuisknop op informatieknop te klikken komt u direct op de website van de organisatie die een activiteit op de agenda heeft.

 

 

 

 

 

 

agenda7


Zondag 7 april

Onze tentoonstelling 'Plezier & Passie' is vandaag voor het laatst geopend van 11:00 - 15:00 uur:

 

 ‘Plezier & Passie’
in Erfgoedlokaal Haren

 

 

In de prachtige ambiance van voormalig klooster Bethlehem te Haren bij Oss, is in de aangrenzende kloosterboerderij op Kerkplein 6, Erfgoedlokaal Haren ons dorp gevestigd. Door de wisselende exposities die hier worden ingericht, kan men kennis maken met de geschiedenis van het dorpje Haren en de directe omgeving. Vanaf zondag 2 december presenteert het Erfgoedlokaal de expositie ‘Plezier & Passie’. Deze tentoonstelling is verder te bezichtigen elke éérste zondag van de maand en duurt tot en met zondag 7 april 2019.

In september 2008 is: ‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’, officieel van start gegaan. We hebben dit jaar dan ook iets te vieren, namelijk ons tienjarig bestaan. We zijn begonnen in een moeilijke tijd. De economische crisis in ons land was nog meer net begonnen. Geen ideale tijd om te starten met een nieuwe vereniging zou je denken, maar toch zijn een aantal vrijwilligers erin geslaagd om met veel passie en plezier het Erfgoedlokaal vorm te geven en uit te bouwen tot wat het vandaag is, een succes!

Onze thematische tentoonstellingen geven bezoekers een beeld van het dagelijkse leven van de vorige eeuw. Normaliter zijn het onze vrijwilligers die een tentoonstelling vorm geven, maar deze keer hebben ze een stap terug gedaan. Het zijn nu de bezoekers die ons een handje helpen door hun eigen passie met plezier te tonen. Maar liefst vijf en twintig geïnteresseerden, zowel jong als oud, hebben zich met passie en plezier aangemeld om deel te nemen aan deze tentoonstelling. Onder hen ook de Heemkundevereniging Berchs Heem en de archeologische dienst van de gemeente Oss.

Ook deze keer is er weer voor ieders wat wils. In ‘Plezier & Passie’ zijn diverse thema’s verwerkt als: oude ambachten, kunst, illustratieve passie, muziek, medische zorg, luchtvaart, verzamelpassie, onderwijs, passie in de agrarische sector, speelgoed, mode, eeuwigdurende kalenders enz. Natuurlijk laten we ook onze eigen passie zien in een beeldpresentatie over het 150 jarig jubileum van de Harense parochiekerk en oude foto’s van Haren.

Wij nodigen dan ook een ieder uit onze tentoonstelling ‘Plezier & Passie’ te komen bekijken.

Informatie:

Het Erfgoedlokaal is gehuisvest in de voormalige kloosterboerderij links naast Klooster Bethlehem aan het Kerkplein. Iedere eerste zondag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur geopend. Bezoek in groepsverband buiten de gebruikelijke openingstijden is mogelijk, alleen op afspraak.

 

 

 

agenda7

Zondag 5 mei

Vandaag gaan we van start met onze nieuwe tentoonstelling 'Plekken van Plezier'....... Laat u verrassen en bezoek het Erfgoedlokaal. We zijn geopend van 11:00 uur tot 15:00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer