Agenda

Gemaakt op donderdag 04 december 2014 Laatst bijgewerkt op donderdag 04 augustus 2022 Geschreven door Administrator


Agenda Website ELH - 2

   

Nieuw!
In deze agenda staan niet alleen de openingen genoteerd van ons eigen Erfgoedlokaal, maar ook activiteiten en/of evenementen van onze sponsoren en andere historische verenigingen die onze activiteiten ondersteunen.


De gemeente Oss ligt op een unieke plek in het Brabantse landschap. Met de bossen en heidevelden in de Maashorst. En het fraaie landschap langs de Maas met polders, uiterwaarden, slingerende dijken en sfeervolle middeleeuwse stadjes en dorpsgezichten. Daarnaast tref je in de regio gastvrije winkels, gezellige terrassen, leuke musea en eigentijdse restaurants. Ben je op zoek naar natuur en rust? Combineer dan de natuur met de rijke historie van de dorpskernen. Laat je verrassen door een bezoek aan een van de vele Musea die de gemmeente rijk is. Laat je inspireren tijdens een van de vele evenementen. Snuif cultuur op en laat kinderen los zodat ze naar hartelust kunnen spelen.


Er is altijd wel een leuk uitje te vinden in het gebied in en rondom de gemeente Oss.Er is een nieuwe website in het leven geroepen waarop diverse instanties als bibliotheek Oss, de Maasmeanders en derden de handen ineen hebben geslagen en via één kanaal hun activiteiten presenteren. 'Je treft het in Oss' helpt potentiële bezoekers van ver om zo direct te kunnen zien wat Oss en haar omgeving te bieden heeft. Zo kan je snel zien welke evenementen er op de agenda staan.

 

Door op de onderstaande logo te klikken ziet u de activiteiten die plaatsvinden in de regio en kom je op de touristische site van Oss en omgeving..

   

 

Zijn er activiteiten binnen uw bedrijf en/of vereniging, laat het ons weten en wij zetten uw activiteit graag op onze agenda!

Traplift In het Erfgoedlokaal is een traplift aanwezig. Onze medewerkers helpen u graag om veilig onze tentoonstelling te bereiken.

Door in de onderstaande agenda-activiteiten met de linkermuisknop op informatieknop te klikken komt u direct op de website van de organisatie die een activiteit op de agenda heeft.

  

 

agenda7Zondag 7 augustus, 4 september en 17/18 september (Open Monumentendagen)

Deze tentoonstelling is te bezichtigen elke éérste zondag van de maand van 11:00 - 15:00 uur

 

‘Fragmenten van Hout’
 in Erfgoedlokaal Haren


In ‘Fragmenten van Hout’ neemt Theo van Hout je mee in zijn eigen gecreëerde  ‘miniatuurwereld’. De wereld lijkt gekrompen en zelf ben je opeens een reus in zijn realistisch nagebouwde miniatuur-fragmenten. Hierin speelt het dagelijkse leven op de boerderij in de eerste helft van de 20e eeuw een grote rol. In deze tijd van duurzaamheid maakt Theo van allerlei soorten hout, metaal, oud speelgoed, textiel en vele andere restmaterialen de mooiste unieke creaties. Uniek zijn ze zéker want een tweede bestaat er niet. Elke ‘fragment’ is met de meeste precisie gemaakt, veelal op schaal 1:20. Ondertussen heeft hij 188 verschillende creaties gemaakt. Aangevuld met natuurfragmenten is het Theo van Hout gelukt, om als een ware kunstenaar ons te verbazen.  In ‘zijn tentoonstelling’ zien we ruim veertig fragmenten uit het dagelijkse leven van weleer.


Kortom: de moeite waard om de tentoonstelling ‘Fragmenten van Hout’ te komen bekijken!

Bij deze expositie hoort een rijk geïllustreerde rondleiding met uitleg over de getoonde fragmenten. De tentoonstelling wordt verder ondersteund met beeld en geluid, passend bij het thema.

Informatie:
Bezoek in groepsverband buiten de gebruikelijke openingstijden is mogelijk, alleen op afspraak. Voor verdere informatie bezoek de website: www.harenonsdorp.nl.  / e.mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Entree
€ 2,00 per persoon. Vrienden van het Erfgoedlokaal en kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.

 


 

 

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer