Algemeen

Gemaakt op vrijdag 05 december 2014 Laatst bijgewerkt op maandag 11 september 2023 Geschreven door Administrator


 

Stichting Erfgoedlokaal Haren ons dorp (- ELH -)

Geopend elke éérste zondag van de maand van 11:00 uur tot 15:00 uur

 

 

De activiteiten rondom het Erfgoedlokaal worden mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van 'de vrienden van het Erfgoedlokaal' en een steuntje in de rug vanuit het bedrijfsleven. Klik op onderstaande bedrijfslogo's om te zien wie ons een warm hart toedragen.

                   

 
     Aad van Outvorst            logo dasta 2
Mocht u interesse hebben om uw bedrijfsnaam te verbinden aan St. Erfgoedlokaal Haren ons dorp
dan bent u van harte welkom. Neem dan voor
verdere info contact op met S. Arts. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Erfgoedlokaal: zondag 1 oktober geopend met

de laatste bezichtiging van de tentoonstelling:

 

‘LEVEND ERFGOED’ maakt Erfgoed Levendig!


Alles wat we koesteren, wat we hebben meegekregen van onze ouders en voorouders en wat we doorgeven aan de volgende generaties, is Levend Erfgoed. Het zijn juist de verhalen die erbij horen, die de schakel vormen tussen heden, verleden en toekomst. Bij levend erfgoed moeten we denken aan begrafenis- en huwelijksrituelen, tradities, uitdrukkingen, ambachten, liedjes, muziek, oude kinderspelen, enz. Ook lokale recepten, die worden overgedragen van generatie op generatie, behoren net als streektaal (dialect) tot het immateriële Levend Erfgoed. Het is cultuur van nu, toekomstgericht! Daar gaat het over in deze tentoonstelling.

 

 2

 

Er komt van alles aan bod! Van de boerenbruiloft gaan we met historische auto’s op vakantie, met in onze bagage ambachtelijk gebonden boeken, oude foto’s en oude kleding en designs, gereproduceerd met ambachtelijke en moderne technieken. De oude foto’s herinneren ons aan het dorp Haren van de jaren ’50 en ’60 en het dagelijkse leven op de boerderij. Met oude huisdierrassen duiken we in de wereld van miniatuur en met de juiste zorg en ambachtelijke kunst, houden we herinneringen van het vroegere leven levendig.

Dat oude technieken zorgvuldig bewaard moeten blijven moge duidelijk zijn. Het biedt nieuwe mogelijkheden in hedendaagse ontwerpen en vormgeving in de architectuur. Houten blokken vormden ooit de basis en na ruim 75 jaar vormen blokken, anders vormgegeven, nog steeds, hét speelgoed voor jong en oud. Met een fotopresentatie nemen wij u mee, terug in de tijd.  Je kijkt ernaar en praat erover; oude beelden komen weer tot leven.

Speciaal voor deze tentoonstelling is er een beeldpresentatie te zien van fotograaf Daan Scholte. Het fotoboek van Daan Scholte deel 3 is tevens verkrijgbaar.

 


 


 

 

Een extra bezoek met groepen tot max. 12 personen behoort tot de mogelijkheden. Neem daarvoor contact op met mw. Freka van Rooij via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.00

Vier de Winter en de December feestmaand bij en met Café d'n Dort

 

**Actie**

Op zoek naar een super leuk en origineel presentje voor je vader, broer, dochter, opa, oom, neef of zusje?? 
Wat dacht je dan van een Flesje Tegoed cadeau!!

 

Schenk jou geliefde een gezellig dagje of avondje bij Café d'n Dort. Voor ieder wensend bedrag hebben wij een passende fles. 

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer