Algemeen

Gemaakt op vrijdag 05 december 2014 Laatst bijgewerkt op dinsdag 07 juli 2020 Geschreven door Administrator


 

Stichting Erfgoedlokaal Haren ons dorp (- ELH -)

Geopend elke éérste zondag van de maand van 11:00 uur tot 15:00 uur - voorlopig gesloten i.v.m. corona virus!!

Via deze website kunnen vrienden en andere geïnteresseerden van - ELH - nader geïnformeerd worden over de activiteiten van het Erfgoedlokaal van Haren. Via een uitrolmenu aan de linkerkant van de homepagina kunt u verschillende afdelingen bezoeken binnen deze website. Hopelijk vindt u de informatie die u zoekt. Mocht u vragen hebben of u wilt reageren op onze activiteiten, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We zullen u dan zo spoedig mogelijk een antwoord geven op uw vraag!

  Voor meer informatie over het Erfgoedlokaal en/of adresgegevens klik op het info - mannetje 

Beste bezoekers van het Erfgoedlokaal,

Hoe jammer ook, vanwege de richtlijnen welke vanuit de overheid zijn uitgevaardigd, zijn ook wij genoodzaakt het Erfgoedlokaal tijdelijk gesloten te houden voor bezoekers. Dat betekent dat we de huidige tentoonstelling een aantal maanden zullen opschuiven! Dit al naar gelang het Coronavirus aanhoudt en besmettingsgevaar het sociale leven in ons land ontwricht!

logo coronavirus


Dit jaar lopen heel veel dingen anders door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Zo ook de voorbereidingen voor de Open Monumentendagen in september.

De lokale organisatie in handen van het Stadsarchief te Oss heeft in samenspraak met de gemeente Oss gezamenlijk het volgende besloten:

 • We laten de Open Monumentendag op 12 en 13 september 2020 in een aangepaste vorm doorgaan.
 • De monumenten worden niet opengesteld voor de Open Monumentendag en zijn alleen van buiten te bekijken. Zo zal ook het Erfgoedlokaal gesloten blijven voor bezoekers.
 • Het is nu nog onzeker hoe de situatie in september zal zijn qua maatregelen rondom het coronavirus. Naarmate de tijd vordert zullen we met meer zekerheid kunnen zeggen wat wel en niet mag. Hiervoor zijn ook wij afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio.


De gemiddelde leeftijd van onze vrijwilligers die de activiteiten organiseren, is relatief hoog. Dit is een kwetsbare doelgroep die wij nu niet kunnen vragen om zich voor onze  activiteiten in te zetten. Ook onze bezoekers vallen vaak in de oudere doelgroep. Ook kunnen wij in het Erfgoedlokaal 'de 1,5 meter afstand' niet handhaven. Het gesloten houden van ons Erfgoedlokaal is dan ook de enige verantwoorde optie.

Het wordt anders dit jaar, maar we zijn ervan overtuigd dat we vroeg of laat deze vervelende coronatijd achter ons kunnen laten en weer verder kunnen met onze activiteiten in ons Erfgoedlokaal.

Bedankt voor jullie begrip

 

Het coronavirus moeten we samen bestrijden met zoveel mogelijk thuisblijven. Dus naar het Erfgoedlokaal gaan zit er voorlopig niet in. Nu komt het Erfgoedlokaal naar jullie toe. We hebben iets gevonden waardoor we samen kunnen genieten van en werken aan ons centraal fotoarchief.
 
Klik met je muis op het logo 'nieuw' en je komt in de galerij met foto's waarvan wij graag zouden willen weten wie daar op staan! Stuur ons een e-mail met de juiste benoeming. Zo blijven we samen, ondanks de beperkingen die de coronacrisis ons oplegt, toch leuk bezig met de lokale historie.
 
Per week zullen we een aantal foto's plaatsen zodat jullie aan de gang kunnen. Als de benoemingen bekend zijn zullen we de info met jullie delen onder de foto.
 
Veel succes!
 
 

We zien u graag bij de eerst volgende openstelling van ons Erfgoedlokaal op

zondag . . . . ?. . . . -  2020.

We presenteren dan graag onze huidige tentoonstelling:

 

 

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden door de geallieerden. In ons Erfgoedlokaal besteden we tot en met de eerste zondag van april volop aandacht aan deze historische gebeurtenis.

We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. De bevrijding betekende het herstel van onze vrije en open democratische rechtsstaat. De rechten en vrijheden die daaruit voortkomen, zijn niet vrijblijvend. Ze scheppen voor iedereen een verantwoordelijkheid voor het behoud en het versterken ervan. In het kader van 75 jaar vrijheid organiseren tal van landelijke, regionale en lokale partijen, waaronder ook Erfgoedlokaal Haren ons dorp door het hele land herdenkingen, vieringen, lesprogramma’s en tentoonstellingen. Door op het logo '75 jaar Vrijheid' te klikken komt u op de landelijke site '75 jaar Vrijheid'.

Met een geheel nieuwe tentoonstelling in het kader van dit bevrijdingsjubileum, brengt Erfgoedlokaal Haren ons dorp in samenwerking met heemkundevereniging Berchs-Heem en Stadsarchief Oss: ‘Zichtbaar Verleden 1940-1950’. Deze tentoonstelling behandelt de periode van bezetting tot vrijheid. Het Erfgoedlokaal is gevestigd aan Kerkplein 6 te Haren bij Oss. ‘Zichtbaar Verleden’ is te bezoeken elke eerste zondag van de maand van 11:00 - 15:00 uur en loopt vanaf zondag 1 december tot en met zondag 5 april 2020.

Indien u op onderstaande logo's klikt dan komt u meteen op de site's van Berchs-Heem en Stadsarchief Oss die beide een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de tentoonstelling 'Zichtbaar Verleden'.

 

 

 

 

 

 

 

Als u de tentoonstelling hebt bekeken kunt u nadien samen met ons en andere bezoekers, onder het genot van een kopje koffie of thee, even gezellig buurten en van gedachte wisselen over deze tentoonstelling.

 

 


Wie het Erfgoedlokaal bezoekt, kan op diverse schermen genieten van 'Beeld en geluid'. Deze beelden kunnen wij onze bezoekers onder licentie presenteren namens diverse filmproducenten in Nederland. Via officiele en erkende weg kunnen wij bezoekers zonder problemen laten genieten van films en documentaires die onze thema's in de tentoonstellingen ondersteunen. Door op het logo van filmservice te klikken met de rechtermuisknop, komt u direct op de website van filmservice. Deelname aan filmservice maakt legaal filmkijken plezierig!

 

Sponsoren; een steuntje in de rug!

SamenwerkenVoor ons is sponsoring een manier om te communiceren met de lokale samenleving. Wij beschouwen het als een samenwerking, waarbij twee partijen elkaar van dienst kunnen zijn. Hierdoor kan de regionale leefbaarheid tussen de kernen bevorderd worden. Sommige regionale bedrijven en/of instellingen willen graag een maatschappelijk en cultureel betrokken gezicht geven en hun naam verbinden aan een instelling als het Erfgoedlokaal. Zij dragen onze activiteiten een warm hart toe met een steuntje in de rug!

‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’ biedt haar sponsoren graag extra regionale publiciteit via deze website. Men kan zelfs gebruik maken van onze agenda. Hun activiteiten vormen samen met de onze een overzichtelijk beeld van mogelijkheden van bezoeken in de regio.

Wilt u weten wie ons een steuntje in de rug biedt, klik dan op nevenstaand 'gouden' pictogram. Mocht u deel willen uitmaken van deze groep en onze agenda mogelijkheden, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

 

Erfgoedlokaal Haren ons dorp

Bezoekadres:

Kerkplein 6
5368 AM Haren (Nbr.)

Inschrijving Kamer van Koophandel: 17218829
Bankrekeningnummer Rabobank Oss e.o. - IBAN nr.: NL58 RABO 0143 1864 34

Correspondentie- en postbezorgadres:

Groote Woordstraat 5
5368 AH
Haren (Oss)

Het Erfgoedlokaal is gehuisvest in de kloosterboerderij links naast klooster Bethlehem.

 

Locatie ELH Haren

Dankzij de centrale ligging van de Gemeente Oss, tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch, is Haren goed te bereiken. Het dorp ligt N.O. van Oss, Z.O. van Megen, W.N.W. van Ravenstein.
De N626/ Dorpenweg loopt dwars door het dorp heen.

Vanuit Den Bosch

 • Vanaf de A2 neemt u de afslag Oss/ Nijmegen, de A59.
 • U neemt dan de afslag Oss/ Oss-Oost/ Schaijk/ Nistelrode/ Uden.
 • Na afslag Oss-Oost de rotonde driekwart nemen en onderaan bij de stoplichten linksaf richting Oss.
 • U rijdt rechtdoor (ongeveer 8km) totdat u bij een rotonde komt. Op deze rotonde gaat u rechtsaf richting Haren. U rijdt nu op de N626/Dorpenweg.
 • Na 1,5 km slaat u rechtsaf de Middenweg op.
 • Na 100m gaat u rechtsaf de Grotestraat in. Volg de gele bordjes met daarop “Klooster Bethlehem”.
 • Na 250m slaat u linksaf naar het Kerkplein. Hier ziet u de Lambertuskerk van Haren.
 • Na 100m (rechts langs de kerk) ziet u aan uw rechterzijde Klooster Bethlehem.
 • De toegangspoort links gaat naar het Erfgoedlokaal.
 • Rechts voorbij het Erfgoedlokaal rijdt u langs het kloostergebouw naar achteren, waar u op de parkeerplaats uw auto kunt parkeren.


Vanuit Nijmegen

 • Vanaf de A50 Nijmegen-Oss, neemt u afslag Ravenstein.
 • Onderaan de afslag gaat u linksaf. U rijdt nu op de N626/Dorpenweg richting Haren/Oss.
 • U rijdt rechtdoor (ongeveer 4 km) totdat u bij een rotonde komt. Op deze rotonde gaat u rechtdoor.
 • Na 100m slaat u linksaf de Middenweg op.
 • Na 100m gaat u rechtsaf de Grotestraat in. Volg de gele bordjes met daarop “Klooster Bethlehem”.
 • Na 250m slaat u linksaf naar het Kerkplein. Hier ziet u de Lambertuskerk van Haren.
 • Na 100m (rechts langs de kerk) ziet u aan uw rechterzijde Klooster Bethlehem.
 • De toegangspoort links gaat naar het Erfgoedlokaal.
 • Rechts voorbij het Erfgoedlokaal rijdt u langs het kloostergebouw naar achteren, waar u op de parkeerplaats uw auto kunt parkeren.

 

Mocht u de route naar het Erfgoedlokaal willen weten, klik op het ANWB logo en voer uw gegevens in; succes!
 

 

 

 

Klooster bethlehem haren


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Klooster Bethlehem Haren, gelegen naast het Erfgoedlokaal

14.00

Vier de Winter en de December feestmaand bij en met Café d'n Dort

 

**Actie**

Op zoek naar een super leuk en origineel presentje voor je vader, broer, dochter, opa, oom, neef of zusje?? 
Wat dacht je dan van een Flesje Tegoed cadeau!!

 

Schenk jou geliefde een gezellig dagje of avondje bij Café d'n Dort. Voor ieder wensend bedrag hebben wij een passende fles. 

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer