Algemeen

Gemaakt op vrijdag 05 december 2014 Laatst bijgewerkt op woensdag 09 juni 2021 Geschreven door Administrator


 

Stichting Erfgoedlokaal Haren ons dorp (- ELH -)

Geopend elke éérste zondag van de maand van 11:00 uur tot 15:00 uur - voorlopig gesloten i.v.m. corona maatregelen!


Via deze website kunnen vrienden en andere geïnteresseerden van - ELH - nader geïnformeerd worden over de activiteiten van het Erfgoedlokaal van Haren. Via een uitrolmenu aan de linkerkant van de homepagina kunt u verschillende afdelingen bezoeken binnen deze website.

Hopelijk vindt u de informatie die u zoekt. Mocht u vragen hebben of u wilt reageren op onze activiteiten, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

We zullen u dan zo spoedig mogelijk een antwoord geven op uw vraag!

  Voor meer informatie over het Erfgoedlokaal en/of adresgegevens klik op het info - mannetje 

 
logo coronavirus

Beste bezoekers van het Erfgoedlokaal,

Het einde is in zicht! Begin juni 2021 zijn een aantal landelijke corona-maatregelen aangepast. Theaters, bioscopen en musea mogen onder bepaalde regelgeving weer open. Zo mogen ook restaurants weer meer open zoals ook sportscholen. Voor ons Erfgoedlokaal moeten we nog even geduld hebben. De 1,5 meter maatregel is nog van kracht. Dat betekent dat ons  Erfgoedlokaal vooralsnog niet open kan. We rekenen erop dat we medio augustus-september  verdere versoepelingen zullen krijgen, waardoor het Erfgoedlokaal weer open kan voor bezoekers!

Open Monumentendag | Museum Bussemakerhuis
Als alles meezit hopen wij onze bezoekers in het weekend van Open Monumentendag 2021 weer te mogen begroeten in een corona vrije omgeving, ons eigen Erfgoedlokaal!

Elk jaar staat het tweede weekend van september in het teken van Open Monumentendag. Tijdens dit weekend openen duizenden monumenten hun deuren voor publiek. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.

Tijdens de Open Monumentendagen zijn wij "voorlopig nog onder voorbehoud" - geopend op Zaterdag 18 en Zondag 19 september van 11.00 uur tot 15.00 uur.

We presenteren dan - op veler verzoek- de tentoonstelling 'Zichtbaar Verleden 1940-1950' .

Zichtbaar Verleden 1940-1950
Eind 2019 zijn we vanwege het jubileum '75 jaar bevrijding' met een nieuwe tentoonstelling gekomen: 'Zichtbaar Verleden 1940-1950'. Deze tentoonstelling vertelt over de bevrijding van onze regio. In maart 2020, hebben we voor het laatst (t.g.v. corona) deze tentoonstelling mogen presenteren. Velen hebben deze tentoonstelling nog niet gezien en op hun verzoek hebben we een regeling kunnen treffen met de bruikleengevers. Zij willen hun tentoongestelde spullen nog een tijdje aan het Erfgoedlokaal ter beschikking stellen. Bruikleengevers, onze hartelijke dank voor jullie bereidwillige ondersteuning en het verlengd uitlenen van jullie spullen.


Teen Beat
In de zomer van 2020 hebben een aantal vrienden een kaartje gekocht voor de filmvoorstelling 'Teen Beat' in Grave. We hadden gerekend op een gezellig avondje uit maar door corona is deze voorstelling toen niet doorgegaan. Helaas moeten wij u mededelen, dat de voor ons bedoelde filmavond voorlopig niet doorgaat. Hopelijk zal dit jaar een nieuwe agenda gemaakt worden waarin jullie worden uitgenodigd voor deze filmavond. Bewaar jullie kaartjes dus goed zodat deze straks ingewisseld kunnen worden voor een gezellig avondje samenzijn.

Beste mensen, blijf gezond en we hopen jullie snel weer te spreken of te zien als het Erfgoedlokaal weer open mag voor publiek.

Bestuur en Vrijwilligers Erfgoed Haren

 


 

Een nieuwtje vanuit het Brabants Historisch Informatie Centrum in 's Hertogenbosch

Op donderdag 22 oktober j.l. is het tweede deel van het dagboek van Jan de Quay gelanceerd en online gezet. Dit behelst de belangrijke periode van 24 januari 1945 – 24 mei 1945, de tijd waarin we onder meer zien hoe De Quay probeert invloed uit te oefenen op de formatie van een nieuw te vormen kabinet dat geheel in het teken moet staan van vernieuwing. Een tijd waarin het Zuiden van Nederland bevrijd wordt en het Noorden steeds dieper wegzakte in de ellende van terreur, honger en kou (hongerwinter).

Het is fascinerende lectuur om te lezen.

Klik op bovenstaand 'Nieuw' logo en ontdek de wereld van Jan de Quay

 

 

        

Nieuw is de website 'In Brabant staat een huis'. Klik met je muis op het logo 'nieuw' en beleef een tocht door een heel bijzonder huis. In deze coronatijd kan je nu veilig op stap naar een waardevolle historische omgeving.

Veel kijk- en leesplezier!

 

 

Het coronavirus moeten we samen bestrijden met zoveel mogelijk thuisblijven. Dus naar het Erfgoedlokaal gaan zit er voorlopig niet in. Nu komt het Erfgoedlokaal naar jullie toe. We hebben iets gevonden waardoor we samen kunnen genieten van en werken aan ons centraal fotoarchief.
 
Klik met je muis op het logo 'nieuw' en je komt in de galerij met foto's waarvan wij graag zouden willen weten wie daar op staan! Stuur ons een e-mail met de juiste benoeming. Zo blijven we samen, ondanks de beperkingen die de coronacrisis ons oplegt, toch leuk bezig met de lokale historie.
 
Per week zullen we een aantal foto's plaatsen zodat jullie aan de gang kunnen. Als de benoemingen bekend zijn zullen we de info met jullie delen onder de foto.

Klik op nevenstaand 'Nieuw' logo en ontdek de wereld van Jan de Quay - Veel succes!
 
 
 
 

 

 

 


Wie het Erfgoedlokaal bezoekt, kan op diverse schermen genieten van 'Beeld en geluid'. Deze beelden kunnen wij onze bezoekers onder licentie presenteren namens diverse filmproducenten in Nederland. Via officiele en erkende weg kunnen wij bezoekers zonder problemen laten genieten van films en documentaires die onze thema's in de tentoonstellingen ondersteunen. Door op het logo van filmservice te klikken met de rechtermuisknop, komt u direct op de website van filmservice. Deelname aan filmservice maakt legaal filmkijken plezierig!

 

Sponsoren; een steuntje in de rug!

SamenwerkenVoor ons is sponsoring een manier om te communiceren met de lokale samenleving. Wij beschouwen het als een samenwerking, waarbij twee partijen elkaar van dienst kunnen zijn. Hierdoor kan de regionale leefbaarheid tussen de kernen bevorderd worden. Sommige regionale bedrijven en/of instellingen willen graag een maatschappelijk en cultureel betrokken gezicht geven en hun naam verbinden aan een instelling als het Erfgoedlokaal. Zij dragen onze activiteiten een warm hart toe met een steuntje in de rug!

‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’ biedt haar sponsoren graag extra regionale publiciteit via deze website. Men kan zelfs gebruik maken van onze agenda. Hun activiteiten vormen samen met de onze een overzichtelijk beeld van mogelijkheden van bezoeken in de regio.

Wilt u weten wie ons een steuntje in de rug biedt, klik dan op nevenstaand 'gouden' pictogram. Mocht u deel willen uitmaken van deze groep en onze agenda mogelijkheden, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

 

Erfgoedlokaal Haren ons dorp

Bezoekadres:

Kerkplein 6
5368 AM Haren (Nbr.)

Inschrijving Kamer van Koophandel: 17218829
Bankrekeningnummer Rabobank Oss e.o. - IBAN nr.: NL58 RABO 0143 1864 34

Correspondentie- en postbezorgadres:

Groote Woordstraat 5
5368 AH
Haren (Oss)

Het Erfgoedlokaal is gehuisvest in de kloosterboerderij links naast klooster Bethlehem.

 

Locatie ELH Haren

Dankzij de centrale ligging van de Gemeente Oss, tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch, is Haren goed te bereiken. Het dorp ligt N.O. van Oss, Z.O. van Megen, W.N.W. van Ravenstein.
De N626/ Dorpenweg loopt dwars door het dorp heen.

Vanuit Den Bosch

 • Vanaf de A2 neemt u de afslag Oss/ Nijmegen, de A59.
 • U neemt dan de afslag Oss/ Oss-Oost/ Schaijk/ Nistelrode/ Uden.
 • Na afslag Oss-Oost de rotonde driekwart nemen en onderaan bij de stoplichten linksaf richting Oss.
 • U rijdt rechtdoor (ongeveer 8km) totdat u bij een rotonde komt. Op deze rotonde gaat u rechtsaf richting Haren. U rijdt nu op de N626/Dorpenweg.
 • Na 1,5 km slaat u rechtsaf de Middenweg op.
 • Na 100m gaat u rechtsaf de Grotestraat in. Volg de gele bordjes met daarop “Klooster Bethlehem”.
 • Na 250m slaat u linksaf naar het Kerkplein. Hier ziet u de Lambertuskerk van Haren.
 • Na 100m (rechts langs de kerk) ziet u aan uw rechterzijde Klooster Bethlehem.
 • De toegangspoort links gaat naar het Erfgoedlokaal.
 • Rechts voorbij het Erfgoedlokaal rijdt u langs het kloostergebouw naar achteren, waar u op de parkeerplaats uw auto kunt parkeren.


Vanuit Nijmegen

 • Vanaf de A50 Nijmegen-Oss, neemt u afslag Ravenstein.
 • Onderaan de afslag gaat u linksaf. U rijdt nu op de N626/Dorpenweg richting Haren/Oss.
 • U rijdt rechtdoor (ongeveer 4 km) totdat u bij een rotonde komt. Op deze rotonde gaat u rechtdoor.
 • Na 100m slaat u linksaf de Middenweg op.
 • Na 100m gaat u rechtsaf de Grotestraat in. Volg de gele bordjes met daarop “Klooster Bethlehem”.
 • Na 250m slaat u linksaf naar het Kerkplein. Hier ziet u de Lambertuskerk van Haren.
 • Na 100m (rechts langs de kerk) ziet u aan uw rechterzijde Klooster Bethlehem.
 • De toegangspoort links gaat naar het Erfgoedlokaal.
 • Rechts voorbij het Erfgoedlokaal rijdt u langs het kloostergebouw naar achteren, waar u op de parkeerplaats uw auto kunt parkeren.

 

Mocht u de route naar het Erfgoedlokaal willen weten, klik op het ANWB logo en voer uw gegevens in; succes!
 

 

 

 

Klooster bethlehem haren


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Klooster Bethlehem Haren, gelegen naast het Erfgoedlokaal

14.00

Vier de Winter en de December feestmaand bij en met Café d'n Dort

 

**Actie**

Op zoek naar een super leuk en origineel presentje voor je vader, broer, dochter, opa, oom, neef of zusje?? 
Wat dacht je dan van een Flesje Tegoed cadeau!!

 

Schenk jou geliefde een gezellig dagje of avondje bij Café d'n Dort. Voor ieder wensend bedrag hebben wij een passende fles. 

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer