Algemeen

Gemaakt op vrijdag 05 december 2014 Laatst bijgewerkt op maandag 27 mei 2024 Geschreven door Administrator


 

Stichting Erfgoedlokaal Haren ons dorp (- ELH -)

Geopend elke éérste zondag van de maand van 11:00 uur tot 15:00 uur

 

De activiteiten rondom het Erfgoedlokaal worden mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van 'de vrienden van het Erfgoedlokaal' en een steuntje in de rug vanuit het bedrijfsleven. Klik op onderstaande bedrijfslogo's om te zien wie ons een warm hart toedragen.

                

 
            logo dasta 2
Mocht u interesse hebben om uw bedrijfsnaam te verbinden aan St. Erfgoedlokaal Haren ons dorp
dan bent u van harte welkom. Neem dan voor
verdere info contact op met S. Arts. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Routes, Netwerken & Verbindingen

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel verbindingen er dagelijks, elk uur, elke minuut, elke seconde en zelfs elke milliseconde worden gemaakt. Al het leven op aarde is continue in beweging in complexe routes en netwerken. Door alles met elkaar te verbinden, zijn we in staat om met een enorme snelheid, door middel van geavanceerde technieken, wereldwijd met elkaar te communiceren. Door verschillende elementen met elkaar te verbinden ontstaan nieuwe mogelijkheden. 

 

Op zondag 2 juni is in ‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’ aan Kerkplein 6 te Haren (Oss) de tentoonstelling: ‘Routes, Netwerken & Verbindingen’ te bezichtigen.

Met deze tentoonstelling biedt het Erfgoedlokaal de gelegenheid om kennis te maken met diverse technieken en mogelijkheden, om verbindingen in routes en netwerken tot stand te brengen. ‘Routes, Netwerken & Verbindingen’ is samengesteld uit gebruiksvoorwerpen, beeldmateriaal en persoonlijke anekdotes van de vrijwilligers en bruikleengevers die de tentoonstelling ondersteunen.

In de presentatie komen aan bod: oude ambachten; insectenleven; souveniers; mens en dier in beweging; verbindingen in de ether; met de SRV op pad; beeldende kunst in steen en staal; lepeltechniek, sprekende taal; onderweg in luxe; groot transport en communiceren in de vlucht.

Foto’s aan de wand en filmbeelden in ‘de huiskamer’ voorzien ook deze tentoonstelling weer van een extra dimensie. Gezellig (bé)buurten aan onze koffietafel behoort tot de mogelijkheden. Deze tentoonstelling is aan te raden voor jong en oud.

 

Het Erfgoedlokaal is gehuisvest in de voormalige kloosterboerderij gelegen links naast het gebouwencomplex van Klooster Bethlehem aan het Kerkplein te Haren. Gele bewegwijzeringborden in het dorp wijzen de weg naar Klooster Bethlehem.

Openingstijden: elke éérste zondag van de maand van 11:00 - 15:00 uur.

De laatste mogelijkheid deze tentoonstelling te bezoeken is zondag 6 oktober. Bezoek in groepsverband buiten de gebruikelijke openingstijden uitsluitend op afspraak! Zie voor verdere informatie de website: www.harenonsdorp.nl

Entree: € 2,00 per persoon/ vrienden van het Erfgoedlokaal en kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. Bezichtigen in groepsverband tot 15 personen is mogelijk op afspraak.

 

 
Aanbieding: Achterhuis aan de Maas

 tongeren verkleind

Van de in Twello woonachtige Willem van Tongeren is in 2022 het boek ‘Achterhuis aan de Maas’ verschenen. Dit boek is het vervolg op de in 1993 gepubliceerde uitgave ‘Enkelen van de Enkelen’.

Het boek gaat het over Frans en Mien Wijnakker, uit het Brabantse Dieden aan de Maas. Zij waren een jong echtpaar toen de oorlog uitbrak. Van Tongeren (oud Harenaar) kwam Frans Wijnakker wel eens tegen. Tijdens die ontmoetingen hoorde hij weleens iets over onderduikers.  De herinneringen werden opgeschreven en uitgewerkt. In Achterhuis aan de Maas is uitvoerig aan de orde dat en hoe Frans en Mien Wijnakker in de oorlog in de bres sprongen voor Joodse mensen. In de periode 1943 tot en met september 1944 vonden een groot aantal joodse mensen, waaronder veel kinderen, een veilig heenkomen.

Achterhuis aan de Maas is vaak spannend en soms ook wel vermakelijk, ondanks de ernst van het onderwerp. Een flink aantal gesprekjes, die Frans Wijnakker in de oorlogsperiode voerde met de diverse personen, die bij het redden van de Joodse mensen waren betrokken, is in Achterhuis aan de Maas uitgeschreven.

Voor de bezoekers van het Erfgoedlokaal maakt Willem van Tongeren een speciale aanbieding. Het boekwerk is, zolang de voorraad strekt, te koop voor € 7,50 en alleen voor deze speciale prijs te verkrijgen bij Erfgoedlokaal Haren ons dorp.     

 

 

  Bedrukt cadeauZoekt u een leuk cadeau als geschenk voor een verjaardag of feestdagen, kijk in onze 'Erfgoedwinkel' door op de cadeauverpakking links te klikken.

 

 

 

Nieuwsbrief BHIC nov. 2023 - klik met de linkermuisknop op bovenstaand logo en u bereikt de laatste nieuwsbrief!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.00

Vier de Winter en de December feestmaand bij en met Café d'n Dort

 

**Actie**

Op zoek naar een super leuk en origineel presentje voor je vader, broer, dochter, opa, oom, neef of zusje?? 
Wat dacht je dan van een Flesje Tegoed cadeau!!

 

Schenk jou geliefde een gezellig dagje of avondje bij Café d'n Dort. Voor ieder wensend bedrag hebben wij een passende fles. 

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer