Algemeen

Gemaakt op vrijdag 05 december 2014 Laatst bijgewerkt op woensdag 16 september 2020 Geschreven door Administrator


 

Stichting Erfgoedlokaal Haren ons dorp (- ELH -)

Geopend elke éérste zondag van de maand van 11:00 uur tot 15:00 uur - voorlopig gesloten i.v.m. corona virus!!

Via deze website kunnen vrienden en andere geïnteresseerden van - ELH - nader geïnformeerd worden over de activiteiten van het Erfgoedlokaal van Haren. Via een uitrolmenu aan de linkerkant van de homepagina kunt u verschillende afdelingen bezoeken binnen deze website. Hopelijk vindt u de informatie die u zoekt. Mocht u vragen hebben of u wilt reageren op onze activiteiten, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We zullen u dan zo spoedig mogelijk een antwoord geven op uw vraag!

  Voor meer informatie over het Erfgoedlokaal en/of adresgegevens klik op het info - mannetje 

Beste bezoekers van het Erfgoedlokaal,

Hoe jammer ook, vanwege de richtlijnen welke vanuit de overheid zijn uitgevaardigd, zijn ook wij genoodzaakt het Erfgoedlokaal tijdelijk gesloten te houden voor bezoekers. Dat betekent dat we de huidige tentoonstelling tot nader bericht zullen moeten opschuiven! Dit al naar gelang het Coronavirus aanhoudt en besmettingsgevaar het sociale leven in ons land ontwricht!

logo coronavirus

Beste vrienden van Erfgoed Haren ons Dorp,

Een hele tijd alweer dat we elkaar niet gezien en gesproken hebben. Ondertussen is er rondom ons heen véél gebeurd en veranderd. Hoe gaat het bij jullie, hopelijk allemaal nog goed gezond? Het zijn rare tijden met die vervelende corona. Velen van ons zijn ondertussen klaar met deze vervelende ziekte maar corona is nog lang niet klaar met ons! Dat blijk wel uit de enorme toename van nieuwe ziektegevallen. Momenteel is het nog onduidelijk hoe lang deze situatie gaat duren. Voor ons Erfgoedlokaal is de 1.5 meter maatregel nog van kracht wat betekent dat we nog steeds géén bezoekers in groepsverband kunnen ontvangen. Zolang deze (nog) van kracht is moet het Erfgoedlokaal van overheidswege gesloten blijven.

Gelukkig blijven jullie, onze trouwe vrienden, ons financieel ondersteunen. Nog steeds lopen alle kosten gewoon door en doordat we gezamenlijk onze schouders eronder zetten kan het Erfgoedlokaal blijven bestaan. Onze hartelijke dank hiervoor!

Teen Beat
Een tijdje geleden hebben een aantal vrienden een kaartje gekocht voor de filmvoorstelling “Teen Beat” in Grave. We hedden gerekend op een gezellig avondje uit maar door corona is deze voorstelling toen niet doorgegaan. Helaas moeten wij u mededelen, dat de voor ons bedoelde filmavond, dit jaar niet doorgaat. In 2021 zal een nieuwe agenda gemaakt worden waarin jullie worden uitgenodigd voor deze filmavond. Bewaar jullie kaartjes dus goed zodat deze straks ingewisseld kunnen worden voor een gezellig avondje samenzijn.

Zichtbaar Verleden 1940-1950
Eind vorig jaar zijn we vanwege het jubileum “75 jaar bevrijding “ met een nieuwe tentoonstelling gekomen: “Zichtbaar Verleden 1940-1950”. Deze tentoonstelling verteld over de bevrijding van onze regio. In maart dit jaar, hebben we voor het laatst (t.g.v. corona) deze tentoonstelling mogen presenteren. Velen hebben deze tentoonstelling nog niet gezien en op hun verzoek hebben we een regeling kunnen treffen met de bruikleengevers. Zij willen hun tentoongestelde spullen nog een tijdje aan het Erfgoedlokaal ter beschikking stellen. In de hoop dat corona niet te lang aanhoud willen we straks nog twee zondagen een extra openstelling van deze tentoonstelling verzorgen. Bruikleengevers, onze hartelijke dank voor jullie bereidwillige ondersteuning.

Beste mensen, blijf gezond en we hopen jullie snel weer te spreken of te zien als het Erfgoedlokaal weer open mag voor publiek.

Bestuur en Vrijwilligers Erfgoed Haren

 

 

 

Het coronavirus moeten we samen bestrijden met zoveel mogelijk thuisblijven. Dus naar het Erfgoedlokaal gaan zit er voorlopig niet in. Nu komt het Erfgoedlokaal naar jullie toe. We hebben iets gevonden waardoor we samen kunnen genieten van en werken aan ons centraal fotoarchief.
 
Klik met je muis op het logo 'nieuw' en je komt in de galerij met foto's waarvan wij graag zouden willen weten wie daar op staan! Stuur ons een e-mail met de juiste benoeming. Zo blijven we samen, ondanks de beperkingen die de coronacrisis ons oplegt, toch leuk bezig met de lokale historie.
 
Per week zullen we een aantal foto's plaatsen zodat jullie aan de gang kunnen. Als de benoemingen bekend zijn zullen we de info met jullie delen onder de foto.
 
Veel succes!
 
 

We zien u graag bij de eerst volgende openstelling van ons Erfgoedlokaal op

zondag . . . . ?. . . . -  2020.

We presenteren dan graag onze huidige tentoonstelling:

 

 

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden door de geallieerden. In ons Erfgoedlokaal besteden we volop aandacht aan deze historische gebeurtenis.

We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties. De bevrijding betekende het herstel van onze vrije en open democratische rechtsstaat. De rechten en vrijheden die daaruit voortkomen, zijn niet vrijblijvend. Ze scheppen voor iedereen een verantwoordelijkheid voor het behoud en het versterken ervan. In het kader van 75 jaar vrijheid organiseren tal van landelijke, regionale en lokale partijen, waaronder ook Erfgoedlokaal Haren ons dorp door het hele land herdenkingen, vieringen, lesprogramma’s en tentoonstellingen. Door op het logo '75 jaar Vrijheid' te klikken komt u op de landelijke site '75 jaar Vrijheid'.

Met een geheel nieuwe tentoonstelling in het kader van dit bevrijdingsjubileum, brengt Erfgoedlokaal Haren ons dorp in samenwerking met heemkundevereniging Berchs-Heem en Stadsarchief Oss: ‘Zichtbaar Verleden 1940-1950’. Deze tentoonstelling behandelt de periode van bezetting tot vrijheid. Het Erfgoedlokaal is gevestigd aan Kerkplein 6 te Haren bij Oss. ‘Zichtbaar Verleden’ is te bezoeken elke eerste zondag van de maand van 11:00 - 15:00 uur en loopt vanaf zondag 1 december tot en met zondag 5 april 2020.

Indien u op onderstaande logo's klikt dan komt u meteen op de site's van Berchs-Heem en Stadsarchief Oss die beide een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de tentoonstelling 'Zichtbaar Verleden'.

 

 

 

 

 

 

 

Als u de tentoonstelling hebt bekeken kunt u nadien samen met ons en andere bezoekers, onder het genot van een kopje koffie of thee, even gezellig buurten en van gedachte wisselen over deze tentoonstelling.

 

 


Wie het Erfgoedlokaal bezoekt, kan op diverse schermen genieten van 'Beeld en geluid'. Deze beelden kunnen wij onze bezoekers onder licentie presenteren namens diverse filmproducenten in Nederland. Via officiele en erkende weg kunnen wij bezoekers zonder problemen laten genieten van films en documentaires die onze thema's in de tentoonstellingen ondersteunen. Door op het logo van filmservice te klikken met de rechtermuisknop, komt u direct op de website van filmservice. Deelname aan filmservice maakt legaal filmkijken plezierig!

 

Sponsoren; een steuntje in de rug!

SamenwerkenVoor ons is sponsoring een manier om te communiceren met de lokale samenleving. Wij beschouwen het als een samenwerking, waarbij twee partijen elkaar van dienst kunnen zijn. Hierdoor kan de regionale leefbaarheid tussen de kernen bevorderd worden. Sommige regionale bedrijven en/of instellingen willen graag een maatschappelijk en cultureel betrokken gezicht geven en hun naam verbinden aan een instelling als het Erfgoedlokaal. Zij dragen onze activiteiten een warm hart toe met een steuntje in de rug!

‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’ biedt haar sponsoren graag extra regionale publiciteit via deze website. Men kan zelfs gebruik maken van onze agenda. Hun activiteiten vormen samen met de onze een overzichtelijk beeld van mogelijkheden van bezoeken in de regio.

Wilt u weten wie ons een steuntje in de rug biedt, klik dan op nevenstaand 'gouden' pictogram. Mocht u deel willen uitmaken van deze groep en onze agenda mogelijkheden, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

 

Erfgoedlokaal Haren ons dorp

Bezoekadres:

Kerkplein 6
5368 AM Haren (Nbr.)

Inschrijving Kamer van Koophandel: 17218829
Bankrekeningnummer Rabobank Oss e.o. - IBAN nr.: NL58 RABO 0143 1864 34

Correspondentie- en postbezorgadres:

Groote Woordstraat 5
5368 AH
Haren (Oss)

Het Erfgoedlokaal is gehuisvest in de kloosterboerderij links naast klooster Bethlehem.

 

Locatie ELH Haren

Dankzij de centrale ligging van de Gemeente Oss, tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch, is Haren goed te bereiken. Het dorp ligt N.O. van Oss, Z.O. van Megen, W.N.W. van Ravenstein.
De N626/ Dorpenweg loopt dwars door het dorp heen.

Vanuit Den Bosch

 • Vanaf de A2 neemt u de afslag Oss/ Nijmegen, de A59.
 • U neemt dan de afslag Oss/ Oss-Oost/ Schaijk/ Nistelrode/ Uden.
 • Na afslag Oss-Oost de rotonde driekwart nemen en onderaan bij de stoplichten linksaf richting Oss.
 • U rijdt rechtdoor (ongeveer 8km) totdat u bij een rotonde komt. Op deze rotonde gaat u rechtsaf richting Haren. U rijdt nu op de N626/Dorpenweg.
 • Na 1,5 km slaat u rechtsaf de Middenweg op.
 • Na 100m gaat u rechtsaf de Grotestraat in. Volg de gele bordjes met daarop “Klooster Bethlehem”.
 • Na 250m slaat u linksaf naar het Kerkplein. Hier ziet u de Lambertuskerk van Haren.
 • Na 100m (rechts langs de kerk) ziet u aan uw rechterzijde Klooster Bethlehem.
 • De toegangspoort links gaat naar het Erfgoedlokaal.
 • Rechts voorbij het Erfgoedlokaal rijdt u langs het kloostergebouw naar achteren, waar u op de parkeerplaats uw auto kunt parkeren.


Vanuit Nijmegen

 • Vanaf de A50 Nijmegen-Oss, neemt u afslag Ravenstein.
 • Onderaan de afslag gaat u linksaf. U rijdt nu op de N626/Dorpenweg richting Haren/Oss.
 • U rijdt rechtdoor (ongeveer 4 km) totdat u bij een rotonde komt. Op deze rotonde gaat u rechtdoor.
 • Na 100m slaat u linksaf de Middenweg op.
 • Na 100m gaat u rechtsaf de Grotestraat in. Volg de gele bordjes met daarop “Klooster Bethlehem”.
 • Na 250m slaat u linksaf naar het Kerkplein. Hier ziet u de Lambertuskerk van Haren.
 • Na 100m (rechts langs de kerk) ziet u aan uw rechterzijde Klooster Bethlehem.
 • De toegangspoort links gaat naar het Erfgoedlokaal.
 • Rechts voorbij het Erfgoedlokaal rijdt u langs het kloostergebouw naar achteren, waar u op de parkeerplaats uw auto kunt parkeren.

 

Mocht u de route naar het Erfgoedlokaal willen weten, klik op het ANWB logo en voer uw gegevens in; succes!
 

 

 

 

Klooster bethlehem haren


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Klooster Bethlehem Haren, gelegen naast het Erfgoedlokaal

14.00

Vier de Winter en de December feestmaand bij en met Café d'n Dort

 

**Actie**

Op zoek naar een super leuk en origineel presentje voor je vader, broer, dochter, opa, oom, neef of zusje?? 
Wat dacht je dan van een Flesje Tegoed cadeau!!

 

Schenk jou geliefde een gezellig dagje of avondje bij Café d'n Dort. Voor ieder wensend bedrag hebben wij een passende fles. 

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer