Algemeen

Gemaakt op vrijdag 05 december 2014 Laatst bijgewerkt op dinsdag 28 november 2023 Geschreven door Administrator


 

Stichting Erfgoedlokaal Haren ons dorp (- ELH -)

Geopend elke éérste zondag van de maand van 11:00 uur tot 15:00 uur

 

De activiteiten rondom het Erfgoedlokaal worden mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van 'de vrienden van het Erfgoedlokaal' en een steuntje in de rug vanuit het bedrijfsleven. Klik op onderstaande bedrijfslogo's om te zien wie ons een warm hart toedragen.

                

 
     Aad van Outvorst            logo dasta 2
Mocht u interesse hebben om uw bedrijfsnaam te verbinden aan St. Erfgoedlokaal Haren ons dorp
dan bent u van harte welkom. Neem dan voor
verdere info contact op met S. Arts. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Erfgoedlokaal: zondag 3 december geopend met de tentoonstelling:

‘Samen Pres(en)teren We Meer'


Haren (Oss) - ‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’ brengt op zondag 3 december in het Erfgoedlokaal aan het Kerkplein 6 te Haren een nieuwe tentoonstelling met als thema: ‘Samen Pres(en)teren we Meer’.

Het is vrijdag 12 september 2008, als Zr. Johanna Bogers, voormalig moeder overste van Klooster Bethlem te Haren, ‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’ officieel opent. De aftrap begint met de éérste tentoonstelling: ‘Religieus Erfgoed’. Dit jaar viert het Erfgoedlokaal het kristallen jubileum. Met ‘Samen Pres(en)teren we Meer’ behaalt men het 15-jarig bestaansrecht. In de afgelopen jaren is elke tentoonstelling tot stand gekomen dankzij de samenwerking van velen. Zij hebben hun bruikleenspullen ter beschikking gesteld en hebben zo bijgedragen aan het succes. 

Met deze nieuwe (28e) tentoonstelling brengt het Erfgoedlokaal iets unieks. Namelijk de alleréérste samenwerkingstentoonstelling van verschillende Heemkundekringen in de regio. Een unieke kans om naast de presentatie van Erfgoedlokaal Haren ons dorp, ook de presentaties te zien van:

* Heemkundewerkgroep Vladerack (Geffen),

* Heemkundekring Berchs-Heem (Berghem),

* Heemkundekring Land van Ravenstein (Ravenstein),

* Heemkundekring Zeeland (Zeeland),

* Heemkundekring Megen, Haren en Macharen (Megen),

* Heemkundekring Maasdorpen (Lith),

* Heemkundekring Nistelvorst (Nistelrode)

Daarnaast zijn ook Stadsarchief Oss, Stichting De Werkende Mens (Oss), Historische Geografie Brabant; afdeling Noord-Oost, Stichting Archeologie Maasland (Oss) en Poëzie Podium Oss van de partij.

Wie door de tentoonstelling loopt, geniet van een regioreis ‘terug in de tijd’. Vertelt door de verschillende deelnemende heemkundekringen en aanverwante verenigingen. Allen vertellen zij hun eigen verhaal over de geschiedenis van de streek waarin ze wonen, werken en leven. Foto’s aan de wand en filmbeelden in onze huiskamer, voorzien deze tentoonstelling van een extra dimensie. Met ‘Samen Pres(en)teren we Meer’ creëert het Erfgoedlokaal tevens een doorverwijzing naar de thuisbasis van elke deelnemende club.

 

  Bedrukt cadeauZoekt u een leuk cadeau als geschenk voor de feestdagen, kijk in onze 'Erfgoedwinkel' door op de cadeauverpakking links te klikken.

 

 

 

Nieuwsbrief BHIC nov. 2023 - klik met de linkermuisknop op bovenstaand logo en u bereikt de laatste nieuwsbrief!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14.00

Vier de Winter en de December feestmaand bij en met Café d'n Dort

 

**Actie**

Op zoek naar een super leuk en origineel presentje voor je vader, broer, dochter, opa, oom, neef of zusje?? 
Wat dacht je dan van een Flesje Tegoed cadeau!!

 

Schenk jou geliefde een gezellig dagje of avondje bij Café d'n Dort. Voor ieder wensend bedrag hebben wij een passende fles. 

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer