Gerard Ulijn Vertelt

Gemaakt op dinsdag 01 mei 2012 Laatst bijgewerkt op zondag 29 juni 2014 Geschreven door Administrator

dit is een testGebeurtenissen uit de regio die zomaar bij toeval gevonden worden tijdens de vele historische onderzoeken die voorlezenDrs. G.H.J. Ulijn uit Megen opdoet in vele archieven, waaronder ook Gemeentelijke- en Rijksarchieven.
Gebeurtenissen die al gedurende een groot aantal jaren worden opgeschreven, die ook het dorp Haren aangaan.

Wie is Drs. G. Ulijn
Historicus Drs. Gerard H.J. Ulijn (1942) woont in Megen, is vriend van het Erfgoedlokaal en helpt ons met regelmaat met diepgaand archiefonderzoek. Men mag wel zeggen dat Gerard als historicus een kenner is op zijn vakgebied.
Hij is een echte onderzoeker en schrijver van poëzie, proza en toneel. Vanaf 1965 publiceert hij zijn onderzoeksresultaten, zowel in het Nederlands als in het dialect.
Ook is hij een ware verhalenverteller.

oude ansichten in kleurVerschillende LP’s en CD’s heeft hij inmiddels op z’n naam staan. Publicaties als "Spokerijen in het Maasland", "De geschiedenis van het Graafschap Megen", “Haren en Macharen in oude ansichten” en het familieboek van de familie van Schaijik (Harense Smid) zijn een paar van de bekendste werken uit zijn vele publicaties.

d’n Haorense Trog
In het dorpsblad “d’n Haorense Trog” komt, al zo’n 25 jaar lang, maandelijks een artikel van de hand van Gerard onder de naam, “Haren in het Archief”.
In april 2012 heeft Gerard al 223 korte archiefwetenswaardigheden gepubliceerd. Allen interessant om te lezen, zeker als men wil weten wat er zoal door de jaren heen in Haren gebeurd is.
Door de tijd heen zullen we proberen alle oude en nieuwe artikelen op deze site op chronologische volgorde te vermelden.

 

 


 Lees de verhalen van G. Ulijn

 

 

 

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer