WELKOM

Welkom op de websitepagina's van 'Stichting Erfgoedlokaal Haren ons dorp'. Via deze pagina's kunnen vrienden en andere ge├»nteresseerden nader ge├»nformeerd worden over de activiteiten van het 'Erfgoed van Haren' en de geschiedenis van het dorp.  Via een uitrolmenu aan de linkerkant van de homepagina kunt u verschillende afdelingen bezoeken binnen de site. We hopen dat u iets heeft aan de informatie die we hier hebben samengebracht en dat u de informatie zult vinden die u zoekt. Maar het is ook mogelijk dat u historische informatie zoekt waarvan u op deze site niets of onvoldoende kunt terugvinden.

Als u niet gevonden heeft wat u zoekt of u wilt reageren op onze activiteiten, stuur ons dan een mail naar het volgende adres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

We zullen u dan zo spoedig mogelijk een antwoord geven op uw vraag!
Uw vraag en/of opmerkingen komen op een beveiligd deel van onze webomgeving en is/zijn niet voor derden zichtbaar.
Wij waarderen en respecteren uw privacy!


Haren in beeld

Pentekeningen van de hand van Willemijn Denissen - diverse gebouwen in Haren


Doelstelling Stichting Erfgoedlokaal Haren ons dorp

Het Erfgoedlokaal houdt zich hoofdzakelijk bezig met het in beeld brengen van de historie van het dorp Haren en haar directe
omgeving middels tastbare voorwerpen, beeld en geluid verwerkt in tentoonstellingen. Dit in samenwerking met lokale en regionale instanties, (landelijke)musea en bruikleengoederen van vrijwilligers. Een belangrijke nevenactiviteit is het werven van fondsen ten behoeven van de inrichting en exploitatie van het Erfgoedlokaal. Vrienden van het Erfgoedlokaal zorgen voor een belangrijke ondersteuning in het voortbestaan van de stichting.

Het Erfgoedlokaal is aangesloten bij de stichting Brabants Heem. Deze stichting verbindt de heemkundige kringen en historische verenigingen in Noord-Brabant. (http://www.brabantsheem.nl). Verder wordt binnen het Erfgoedlokaal aandacht besteed aan het beoefenen van praktische en theoretische heemkunde, vooral gericht op het dorp Haren en haar directe omgeving middels: genealogie, archeologie, volkskunde, dialecten, monumentenzorg, historie, heemkunde, bestuderen en ontcijferen van oude geschriften en archiefstukken, lokale geschiedenis, en oudheidkunde.


Klooster BethlehemErfgoedlokaal Haren ons dorp

Bezoekadres:
Kerkplein 6
5368 AM
Haren (Oss)
 

Gelegen op het terrein van conferentiecentrum:
Klooster Bethlehem

Informatie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T
: 0412 - 462592

Correspondentieadres:
J. Arts
Groote Woordstraat 5
5368AH
Haren (Nbr)

 

 

Prikbord

Lees meer: Prikbord

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer