Fotogalerij

Gemaakt op donderdag 03 juli 2014 Laatst bijgewerkt op woensdag 08 maart 2017 Geschreven door Administrator


Samenwerkenwie is wie

 

Beste bezoeker van onze website.

Binnenkort zullen we hier meer foto's presenteren van Haren (Nbr) en omgeving. Deze foto's willen we graag benoemd zien, zodat we ons fotoarchief compleet kunnen maken.

Wie kent:

  • de mensen op onderstaande foto?
  • waar is deze foto gemaakt?
  • wanneer is deze foto gemaakt?

Door samenwerken kunnen we ons fotoarchief actueel maken. Foto's die niet benoemd kunnen worden verliezen op den duur hun historische waarde. Helpt u mee!

 

 

 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotonummer: 01#081116-ELH1108 

 Zoekfoto 001

 

 

 

Ter gelegenheid van de inhuldiging van burgemeester A. Bus op 17 juli 1965 bracht de Harense schooljeugd enkele oude volksspelen ten tonele.

Wie herkent de personen op deze foto?

Informatie kunt u doormailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stadsarchief Oss zet duizenden foto’s online
Vanaf 6 december kan iedereen op de collectiewebsite van het Stadsarchief Oss duizenden historische foto’s van Oss en omgeving bekijken: www.stadsarchiefoss.nl/collectie

De circa 13.000 afbeeldingen die nu online worden gezet, maken deel uit van de zogenaamde BCO, de Beeldcollectie Oss, met onder meer werk van de Osse fotograaf Leo van den Bergh en persfotografen als Daan Scholte, Paul van der Werff en Ruud Rogier. Hierin zitten straatbeelden, foto’s van de bevrijding, van burgemeesters en wethouders, verenigingen, sportwedstrijden en andere belangrijke gebeurtenissen.
De foto’s geven een mooi historisch beeld van Oss en omgeving door de jaren heen. Hoewel het een enorm aantal is, vormt deze collectie nog maar een klein deel van de totale beeldcollectie van het Stadsarchief. Deze bestaat namelijk uit zo’n 500.000 foto’s, negatieven en ansichtkaarten. Deze collectie wordt stap voor stap gedigitaliseerd, beschreven en beschikbaar gesteld via internet. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de hulp van vrijwilligers, die een groot deel van deze foto’s hebben gescand en beschreven.

Oss in ansicht

Collectiewebsite
Op de collectiewebsite kun je bij ‘Beeldmateriaal’ zoeken op jaartal of maker, of je kunt een eigen zoekterm invullen. Bijvoorbeeld een plaats of een straat. Op deze website zijn hiernaast digitale kranten te doorzoeken (Stad Oss, De Sirene, Dagblad voor Oss en omstreken, allemaal bij het onderdeel ‘Gedrukte Bronnen’ en is ook te vinden welke boeken en tijdschriften in het Stadsarchief te bekijken zijn.
Het Stadsarchief is gevestigd in de Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10 in Oss, en is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11.00 en 17.00 uur. De tentoonstellingen, de boeken en de publiekscomputers zijn ook tijdens de ruime openingstijden van de Bibliotheek beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.stadsarchiefoss.nl en www.stadsarchiefoss.nl/collectie

 

 voor meer informatie klik op het i- mannetje en kom automatisch op de website: 

 

 

 

 

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer