Activiteiten

Gemaakt op woensdag 07 maart 2012 Laatst bijgewerkt op zondag 07 april 2019 Geschreven door Administrator

 

 

 

Voor vrienden van Erfgoedlokaal 'Haren ons dorp' organiseren we jaarlijks diverse activiteiten die nauw verbonden zijn aan de thema’s in onze tentoonstellingen. Een activiteit is altijd gericht op het bezoeken van een museum, tentoonstelling of een rondwandeling. Deze vindt altijd plaats in het voorjaar en als het weer het toelaat gaan we met de fiets, wel zo gezellig! In het najaar, zo rond oktober / november proberen we een binnenactiviteit te organiseren zoals een lezing of een fotobenoemingsavond.

 

Donderdag 18 april

 

 

 

 

LEZING

 

‘Jaren Tachtig, doemdenkers en positivo’s’ door Ad Rooms

 

Schoudervullingen, gel in je haar, bakstenen als telefoon, synthesizermuziek, de CD, de personal computer (PC), de magnetron, de walkman, Beatrix als koningin, kernraketten en Dirty Dancing. We kennen allemaal wel een aantal van die typische dingen en gebeurtenissen uit de jaren tachtig. Het is inmiddels alweer, pak ‘m beet, zo’n kleine veertig jaar geleden. De vijftig plussers onder ons hebben deze tijd beleefd als hun jeugdjaren. Maar waarom wordt juist dit decennium tot op de dag van vandaag nog steeds gezien als een van de belangrijkste tijdperken van de afgelopen honderd jaar?

 

 

 

 

 

Ad Rooms zal in zijn lezing - Jaren Tachtig, doemdenkers en positivo’s - aan zijn toehoorders een antwoord geven op deze vraag. Ad was in zijn werkzame leven journalist, hoofdredacteur van BN/De Stem en auteur. Na zijn pensionering ging hij zijn ervaringen delen door als gastspreker op te treden.
In deze lezing belicht hij een aantal belangrijke gebeurtenissen uit de periode 1980 tot en met 1989. Dat gebeurt aan de hand van bijzondere herinneringen van veel Nederlanders. De lezing is voorzien van een groot aantal foto’s en andere illustraties. Onderwerpen die aan de orde komen, gaan over politiek en maatschappij, sport, mode en muziek, innovaties, film en televisie. Laat u verrassen als Ad u meeneemt in zijn tocht door de jaren tachtig.

 

Stichting Erfgoedlokaal Haren ons dorp nodigt u uit om op donderdag 18 april 2019 bij deze lezing aanwezig te zijn. Deze zal gegeven worden in dorpshuis ‘De Haar’, gelegen naast de kerk, aan Kerkplein 3 - 5368AM - te Haren (Oss). De zaal is geopend vanaf 19:30 uur. De lezing begint om 20:00 uur en duurt twee keer 45 minuten. In de pauze kunnen we genieten van een gastoptreden van het smartlappenkoor ‘Efkes Anders’ uit Haren. Zij zingen dan enige levensliederen en gezellige Nederlandstalige liedjes.

 

Indien u de lezing wilt bijwonen is reserveren noodzakelijk. Het geniet de voorkeur om per mail te reserveren. Reserveren kan tot 10 april a.s. Doe dit dan zo snel mogelijk, want vol is vol!

 

Voor reservering en verdere informatie kunt u contact opnemen met de heer Wim van de Camp

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Tel. 0486 - 436983

 

De entree bedraagt € 5,00 per persoon. Voor de vrienden van het Erfgoedlokaal bedraagt de entree € 4,00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.webklik.nl/user_files/2010_10/179162/.jpgEfkusbèbuurtehttp://www.tractortron.nl/images/LOGO%20MUSEUM.jpg                         

                                                    

Tekstvak: Stichting Erfgoedlokaal     “ Haren ons dorp ”

 

 

               

        

 

Haren, 20 juni 2016

 

Beste vrienden van ‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’,

 

Het moment is weer aangebroken om samen met onze vrienden en bekenden ‘efkus bè te buurte’. Jaarlijks proberen we een leuke Heemkundige buitenactiviteit te organiseren en deze keer willen we samen met jullie op zondag 17 juli a.s. ‘efkus bèbuurte’ en een nostalgische reis maken waarin verzamelen, iconen en symbolen centraal staan. Wie van nostalgie en techniek houdt zal deze dag zeker als aangenaam ervaren.

In onze vorige tentoonstelling ‘Mijn Verzameling’ en tijdens de huidige ‘Iconen en Symbolen’ hebben we te maken met veel nostalgische gebruiksartikelen met iconische en symbolische waarde. We hebben het geluk dat we beide items in één museum onder één dak hebben gevonden van een grandioze omvang. We hebben het hier over het museum van Wim van Schayik uit Langenboom (gem.Mill).

Het Museum voor Nostalgie en Techniek is een feest van herkenning voor de oudere generatie en zal de ogen doen openen voor de huidige generaties. Er is werkelijk van alles te zien. Je kunt het zo gek niet noemen of Wim heeft het in zijn verzameling zitten. Hij nodigt ons dan ook van harte uit om zijn uitgebreide collectie te komen bekijken.

 

Programma

We verzamelen ons op zondag 17 juli a.s. om 13:15 uur bij de ingang van het museum aan de Dorpsstraat 38, 5453JV te Langenboom (T: 0486 – 431343). Kom op tijd!

Om 13:30 uur gaan we het museum bezoeken en genieten we eerst van een heerlijk kopje koffie / thee. Na een introductie nemen Wim en zijn gidsen ons mee voor een rondleiding in het museum die ongeveer twee uur duurt. Nadien gaan we nog even na borrelen en genieten we van een consumptie naar keuze.

 

Tekstvak: Wie gaat er mee?Liefhebbers dienen zich aan te melden vóór 3 juli a.s. bij Wim van de Camp.' 0486 – 43 69 83E-mail: 
 <script type='text/javascript'>
 <!--
 var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
 var path = 'hr' + 'ef' + '=';
 var addy33289 = 'wimvdcamp' + '@';
 addy33289 = addy33289 + 'kpnplanet' + '.' + 'nl';
 document.write('<a ' + path + '\'' + prefix + ':' + addy33289 + '\'>');
 document.write(addy33289);
 document.write('<\/a>');
 //-->\n </script><script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('<span style=\'display: none;\'>');
 //-->
 </script>Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 <script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('</');
 document.write('span>');
 //-->
 </script>Entreeprijs € 15,00 p.p. inclusief koffie/thee  en twee consumpties

 

Vrienden van het Erfgoedlokaal genieten een korting van € 2,50 p.p.

Ook introducés zijn welkom. Het museum is rolstoel/rollator toegankelijk. Willen we het bezoek goed kunnen organiseren, dan is het belangrijk te weten wie er mee wil. Meld je daarom dan ook tijdig aan!

Meld je aan en we proberen er samen weer een gezellige dag van te maken!

 

http://www.lazytasty.com/picture_library/uitroepteken%203.jpg

Kom alstublieft op tijd. Als blijkt dat je, ondanks dat je jezelf hebt aangemeld, uiteindelijk toch niet kunt, laat het ons altijd even weten, ( 06 – 204 300 94. We staan dan niet voor niets te wachten!

 

Erfgoedlokaal Haren ons dorp
Activiteitengroep ELH

14.00 800x600 Normal 0 false 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer