Huidige tentoonstelling

Gemaakt op vrijdag 05 december 2014 Laatst bijgewerkt op zaterdag 02 december 2017 Geschreven door Administrator
 
In de periode november 2017 t/m april 2018 presenteren we de tentoonstelling 'Kijk, ik vond op zolder'.

 

'Kijk, ik vond op zolder'

 
‘Kijk, ik vond op zolder’; het thema van de nieuwe tentoonstelling die vanaf zondag 3 december te zien is in ‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’, aan het Kerkplein 6 te Haren bij Oss. Deze tentoonstelling is te bezichtigen elke eerste zondag van de maand en duurt tot zondag 1 april 2018.

Het is met name de naoorlogse generatie die de woorden, ‘ da’s toch zund’, gebruikt. Zij zijn het, die moeite hebben met het weggooien van gebruikte spullen. Dit, omdat deze een historische waarde hebben of een dierbare herinnering vormen. Wie woont er, net als vroeger, nog in het huis van zijn voorouders? Dat was ooit heel vanzelfsprekend. Op de zolder van een dergelijke familiewoning bleef er ook van alles bewaard. Het was een opbergruimte waar afgedankte spullen generaties overleefden.

 Rommelzolder

 

 

 

 

 

Vijf generaties in beeld
Het Erfgoedlokaal heeft de afgelopen maanden vele zolders bezocht en daar gebruiksvoorwerpen gevonden van de ‘Zund’ generatie. Voorwerpen die vijf generaties omvatten en komen uit het dagelijkse leven van de vorige eeuw. Veel van deze spullen zijn op creatieve wijze in een levendige voorstelling bijeen-gebracht. Allemaal spullen die een verhaal hebben of een herinnering aan het verleden. Het geheel wordt aangevuld met historische filmbeelden en gezelligheid met een praatje aan de koffietafel. Bezoek het Erfgoedlokaal in de komende winterperiode en geniet van de zolder van de ‘zund’ generatie.

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer