Huidige tentoonstelling

Gemaakt op vrijdag 05 december 2014 Laatst bijgewerkt op zaterdag 02 februari 2019 Geschreven door Administrator
 
In de periode november 2018 t/m april 2019 presenteren we de tentoonstelling 'Plezier & Passie'.
 
 

 ‘Plezier & Passie’ in Erfgoedlokaal Haren

In de prachtige ambiance van voormalig klooster Bethlehem te Haren bij Oss, is in de aangrenzende kloosterboerderij op Kerkplein 6, Erfgoedlokaal Haren ons dorp gevestigd. Door de wisselende exposities die hier worden ingericht, kan men kennis maken met de geschiedenis van het dorpje Haren en de directe omgeving. Vanaf zondag 2 december presenteert het Erfgoedlokaal de expositie ‘Plezier & Passie’. Deze tentoonstelling is verder te bezichtigen elke éérste zondag van de maand en duurt tot en met zondag 7 april 2019.

In september 2008 is: ‘Erfgoedlokaal Haren ons dorp’, officieel van start gegaan. We hebben dit jaar dan ook iets te vieren, namelijk ons tienjarig bestaan. We zijn begonnen in een moeilijke tijd. De economische crisis in ons land was nog meer net begonnen. Geen ideale tijd om te starten met een nieuwe vereniging zou je denken, maar toch zijn een aantal vrijwilligers erin geslaagd om met veel passie en plezier het Erfgoedlokaal vorm te geven en uit te bouwen tot wat het vandaag is, een succes!

Onze thematische tentoonstellingen geven bezoekers een beeld van het dagelijkse leven van de vorige eeuw. Normaliter zijn het onze vrijwilligers die een tentoonstelling vorm geven, maar deze keer hebben ze een stap terug gedaan. Het zijn nu de bezoekers die ons een handje helpen door hun eigen passie met plezier te tonen. Maar liefst vijf en twintig geïnteresseerden, zowel jong als oud, hebben zich met passie en plezier aangemeld om deel te nemen aan deze tentoonstelling. Onder hen ook de Heemkundevereniging Berchs Heem en de archeologische dienst van de gemeente Oss.

Ook deze keer is er weer voor ieders wat wils. In ‘Plezier & Passie’ zijn diverse thema’s verwerkt als: oude ambachten, kunst, illustratieve passie, muziek, medische zorg, luchtvaart, verzamelpassie, onderwijs, passie in de agrarische sector, speelgoed, mode, eeuwigdurende kalenders enz. Natuurlijk laten we ook onze eigen passie zien in een beeldpresentatie over het 150 jarig jubileum van de Harense parochiekerk en oude foto’s van Haren.

Wij nodigen dan ook een ieder uit onze tentoonstelling ‘Plezier & Passie’ te komen bekijken.


 

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer