Volgende tentoonstelling

Gemaakt op dinsdag 28 februari 2012 Laatst bijgewerkt op zondag 04 december 2022 Geschreven door Administrator

 

 

Op dit moment zijn we volop bezig met de voorbereiding van onze nieuwe tentoonstelling 'Levend Erfgoed' - Als monumenten konden praten!

In deze tentoonstelling worden de verhalen van de monumenten centraal gesteld. We zullen gebeurtenissen die in en rondom het monument hebben plaatsgevonden uitlichten. Zowel in goede- (economische voorspoed, huwelijken, geboortes, belangrijke gebeurtenissen) als slechte tijden (oorlog, economische tegenspoed, natuurrampen etc.). We willen deze verhalen tot leven brengen door iets te vertellen met voorwerpen of via beeld- en/of geluids presentaties.

Daarnaast proberen we de ambachten en overlevering, van kennis en kunde voor het behoud van het erfgoed over generaties heen, centraal stellen. De focus leggen op de overlevering van deze kennis en echt tastbaar maken voor de bezoeker en hoe die ambachten terug te zien zijn in onze presentatie. Kortom een prachtig thema voor een veelbelovende volgende tentoonstelling. Voor onze vrijwilligers een hele uitdaging voor deze 27e tentoonstelling.

Deze tentoonstelling zal in mei 2023 gereed zijn en loopt t/m oktober 2023.

Mocht u nog (bruikleen)spullen hebben en/of bruikbare idee├źn aangaande voornoemd thema die deze tentoonstelling zou kunnen aanvullen, dan houden we ons zeer zeker aanbevolen.
Neem contact op met Sjaak Arts tel. 0412 - 462592

 

Copyright (c) - Erfgoedlokaal Haren Ons Dorp 2012 / Disclaimer